Ben jij ontzettend benieuwd hoe jullie baby er uit gaat zien? En op wie jullie kleintje lijkt? Dan is een 3/4D echo een unieke ervaring.

Wat is 3/4D?

Met 3D kunnen we het oppervlak van het gezichtje laten zien. Hiervoor gebruiken we een andere techniek. De geluidsgolven worden anders aangestuurd. Hierdoor krijgen we geen doorsnedes, maar volumes te zien: een driedimensionaal pakketje aan informatie. Dat pakketje kunnen we bewerken, waardoor we een mooie, realistische afbeelding van bijvoorbeeld het gezichtje van jullie baby kunnen laten zien, maar ook een voetje of een handje.

Met 4D plakken we de 3D foto’s snel achter elkaar (net als in een film). Op die manier kunnen we de bewegingen van je kindje laten zien. Deze laatste D staat dus voor bewegend beeld.

Wat kun je zien?

De bedoeling is zo mooi mogelijk het gezichtje, of handjes en voetjes in beeld te brengen. Hoe duidelijk de beelden zijn, is afhankelijk van de houding van je kindje (kijkt het naar de 'camera' of niet) en de hoeveelheid vruchtwater om je kindje heen. Ook het postuur van de moeder speelt mee. Hoe dichter de camera bij je kindje is, hoe scherper het beeld. Alle baby’s hebben handen en voeten bij het gezicht. De navelstreng ligt vaak in de buurt van het gezichtje.

Welke periode?

De mooiste periode is tussen de 25 en 31 weken van de zwangerschap. Wij adviseren je om een pretecho te laten maken tussen 28 en 30 weken. De baby wordt dan al wat voller in het gezicht, maar er is nog voldoende ruimte om alles mooi in beeld te kunnen brengen.

Wat als we geen goed beeld krijgen?

Mocht je kindje zo liggen dat we het gezichtje helemaal niet in beeld krijgen, dan mag je op onze kosten terug komen voor een extra echo van 15 minuten. Natuurlijk slaan we beelden en film op een Cd-rom op. Zo kun je later op je gemak de beelden nog eens bekijken.

Mag je mensen meenemen?

Wij vinden het geen enkel probleem als je familie, vrienden of kinderen wilt meenemen.

Meer weten over..

  • Hoe kies je een verloskundigenpraktijk?
  • Hoe meld ik me aan en wanneer is de eerste controle?
  • Hoeveel echo’s krijg je tijdens de zwangerschap?

Aanmelden..

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je al aanmelden voor je eerste afspraak met de verloskundige.

Je kunt elke dag bellen tussen 08:30 en 20:00 uur op 0316 – 542 541

Digitaal aanmelden kan ook..