Acupunctuur kan je helpen om zwanger te worden. Het is een traditionele Chinese geneeswijze. Een behandeling kan helpen bij vruchtbaarheidsproblemen als: endometriose, uitblijven van de eisprong, herhaalde miskramen of verminderde zaadkwaliteit. Acupunctuur kan daarnaast de bloedtoevoer naar de voortplantingsorganen aanzienlijk verhogen en helpen de stress te verlichten.

Zwanger worden

Probeer je zwanger te worden? Dan kan acupunctuur helpen om je hormoonbalans te herstellen. Het stimuleert de ei rijping, de doorbloeding naar de baarmoederwand verbetert en het vermindert stress. De behandeling kan in combinatie met een fertiliteitstraject gedaan worden, dit is geen enkel probleem.

Acupunctuur en de vrouwelijke (on)vruchtbaarheid

Voor de vruchtbaarheid van de vrouw begint een acupuncturist meestal met het reguleren van de menstruatiecyclus. Een goede, regelmatige cyclus is namelijk belangrijk voor je kans om zwanger te worden.

De theorie gaat ervan uit dat acupunctuur de energie en de doorbloeding van de geslachtsorganen versterkt en zorgt voor een goede hormoonhuishouding, rust en het verminderen van stress. Desondanks geeft het, net als vruchtbaarheidsbehandelingen, helaas geen garantie op een zwangerschap.

Acupunctuur en mannelijke (on)vruchtbaarheid

Er zijn onderzoeken die laten zien dat acupunctuur een positief effect kan hebben op de spermakwaliteit. Vanuit de reguliere geneeskunde wordt vaak al snel gekozen voor IVF en ICSI. Dat zijn zware behandelingen, die vooral voor de vrouw belastend zijn. Het is fijn als in plaats daarvan een IUI-behandeling mogelijk is omdat de zaadkwaliteit is verbeterd.

Acupunctuur bij Geboortecentrum Linde

In ons centrum hebben wij een acupuncturist in huis. Marianne van der Horst is zeer ervaren en kan je mogelijk helpen. Wil je weten wat ze voor je kan doen? Maak een afspraak of informeer eens naar de mogelijkheden. Je kan ook op onze website kijken, klik hier.

Meer weten over..

  • Hoe kies je een verloskundigenpraktijk?
  • Hoe meld ik me aan en wanneer is de eerste controle?
  • Hoeveel echo’s krijg je tijdens de zwangerschap?

Aanmelden..

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je al aanmelden voor je eerste afspraak met de verloskundige.

Je kunt elke dag bellen tussen 08:30 en 20:00 uur op 0316 – 542 541

Digitaal aanmelden kan ook..