De 20 weken echo valt onder de prenatale screening. Als je zwanger bent, maak je zelf de keuze of je deze echo wilt laten uitvoeren. Hierbij wordt gekeken naar mogelijke lichamelijke afwijkingen.

Met de 20 wekenecho wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind. Bij deze echo kijken we uitgebreid naar de ontwikkeling van de organen van het kind. Voorbeelden van lichamelijke afwijkingen die kunnen worden gezien zijn: open rug, open schedel, waterhoofd, hartafwijkingen, breuk of gat in het middenrif, breuk of gat in de buikwand, afwezigheid of afwijking van de nieren, afwijkende ontwikkeling van de botten, afwijkingen van armen of benen.

Verder kijken we of het kind goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. De 20 wekenecho is niet bedoeld voor het bepalen van het geslacht van het kind, maar als het goed in beeld komt wil de echoscopiste dit op verzoek wel vertellen.

Het onderzoek duurt 30 minuten en gebeurt bij echocentrum Esperance in Arnhem. We vragen je om niet meer dan 1 volwassen persoon mee te nemen naar de echo.

Meer weten over..

  • Hoe kies je een verloskundigenpraktijk?
  • Hoe meld ik me aan en wanneer is de eerste controle?
  • Hoeveel echo’s krijg je tijdens de zwangerschap?

Aanmelden..

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je al aanmelden voor je eerste afspraak met de verloskundige.

Je kunt elke dag bellen tussen 08:30 en 20:00 uur op 0316 – 542 541

Digitaal aanmelden kan ook..