Wat voorbereiden voor je bevalling is natuurlijk handig. Je moet wat praktische zaken in huis hebben en je kunt je tas voor het ziekenhuis alvast klaarzetten. Wat heb je nodig?

Een geboortewensplan geeft jou en je partner de mogelijkheid om je voor te bereiden op alle keuzes en mogelijkheden tijdens de bevalling. Deze leg je vast in een document zodat de verloskundige tijdens de bevalling precies weet wat jullie wensen zijn.

Meestal begint de bevalling met weeën, maar het kan eerst ook nog loos alarm zijn.

Tegenwoordig zijn badbevallingen een groeiende manier van bevallen in Nederland. We kunnen tegenwoordig zelfs baden mee nemen naar het ziekenhuis om op jouw eigen manier te bevallen.

Je kunt bijna altijd pijnmedicatie krijgen tijdens de bevalling. Voor pijnmedicatie moet je naar het ziekenhuis en er volgt een overdracht aan de klinisch verloskundige/gynaecoloog. Er zijn verschillende soorten pijnmedicatie.

Bevallen kan op veel verschillende manieren en in verschillende houdingen. Heb je speciale wensen voor je bevalling? Dan horen wij dit graag op het spreekuur. Bevallen in bad heeft vele voordelen, verder is er ook een mogelijkheid om bij ons een bevallingsbad te huren.

Je hoopt natuurlijk op een probleemloze bevalling. Helaas gaat het niet altijd zoals je het je had voorgesteld. Er kunnen zich tijdens je bevalling bepaalde complicaties voordoen en dan is het beter dat je op de hoogte bent en welke gevolgen iets heeft.

Anders dan gepland?

Een bevalling kan altijd anders lopen dan je hoopt of had gepland. Over een aantal medische indicaties zullen we extra informatie geven.

In Nederland kun je in je vertrouwde omgeving bevallen. Lekker in je eigen huis, omgeven door je eigen spullen. Wil je liever de zekerheid van artsen dichtbij? Dan kun je poliklinisch bevallen. Hieronder zetten we de voor- en nadelen en de voorwaarden van beide opties op een rij.

Meer weten over..

  • Hoe kies je een verloskundigenpraktijk?
  • Hoe meld ik me aan en wanneer is de eerste controle?
  • Hoeveel echo’s krijg je tijdens de zwangerschap?

Aanmelden..

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je al aanmelden voor je eerste afspraak met de verloskundige.

Je kunt elke dag bellen tussen 08:30 en 20:00 uur op 0316 – 542 541

Digitaal aanmelden kan ook..