Ben je pas bevallen? Wil je weer lekker bewegen en conditie en kracht opbouwen? Tijdens de cursus is er speciale aandacht voor stabilisatie, coördinatie en spierversterking van het bekken, bekkenbodem en rug.

Blijven bewegen in de zwangerschap is erg belangrijk. Het is goed om minimaal een half uur per dag te bewegen als je zwanger bent. Sportte je al en ben je zwanger, dan kun je gewoon blijven sporten. Maar houd het wel veilig; luister naar je lichaam en breng je begeleider op de hoogte (als je deze hebt).

Soms gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar er kunnen ook wat moeilijkheden in de kraamweek of daarna zijn. Het is belangrijk om je van tevoren goed te informeren, bijvoorbeeld door het lezen van een boek, via internet of door het volgen van een (korte) cursus over borstvoeding. Als zich bij jou een borstvoedingsprobleem voordoet, kun je dus een lactatiekundige inschakelen. Zij kan je adviseren en begeleiden bij het geven van borstvoeding.

Jullie bereiden je voor op de bevalling. Maar wat vind je nu belangrijk tijdens de bevalling en rondom de geboorte? Welke mogelijkheden en keuzes zijn er? Vind je het spannend, hoe kan ik me dan het beste voorbereiden? In de 1-daagse krijg je veel handvatten aangeboden.

 

Ouderschapscursus: Basis voor je baby

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd en het vooruitzicht op de komst van je baby is indrukwekkend. In de social media is vooral plek voor hosanna: fijne probleemloze zwangerschappen, droombevallingen en tip top babykamers (van Maxima tot Max Verstappen stijl). Het lijkt alsof alle stellen na de geboorte op een roze wolk zitten en alleen maar volop genieten.

Niemand weet op voorhand hoe een bevalling precies zal gaan verlopen. Maar het is wel belangrijk om je voor te bereiden op de bevalling en op wat mogelijk komen gaat . Want hoe begint een bevalling nu eigenlijk, en dan?

In de praktijk worden er een diverse informatieavonden cursussen en workshops aangeboden. Deze worden allemaal in onze praktijk gegeven. 
Bij ons geen drukte, geen overvolle ruimte. De cursussen zijn kleinschalig en sfeervol. Dat je je op je gemak voelt bij de andere cursisten vinden we erg belangrijk.

Meer weten over..

  • Hoe kies je een verloskundigenpraktijk?
  • Hoe meld ik me aan en wanneer is de eerste controle?
  • Hoeveel echo’s krijg je tijdens de zwangerschap?

Aanmelden..

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je al aanmelden voor je eerste afspraak met de verloskundige.

Je kunt elke dag bellen tussen 08:30 en 20:00 uur op 0316 – 542 541

Digitaal aanmelden kan ook..